Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Σχολές και Τμήματα
 
Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων > Εργαστήρια

Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων - Βιοσυστημάτων και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων και Αγρο-υλικών
Lab Web site

Περιγραφή - Τομείς
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ερευνητική δομή που μπορεί να εξυπηρετήσει την πρωτογενή αγροτική παραγωγή, την αγροτική βιομηχανία, τη βιομηχανία τροφίμων και βιο-συστημάτων, τις βιομηχανίες φυσικών φαρμακευτικών προϊόντων, τις βιομηχανίες συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και τη ζωική παραγωγή και τις επιχειρήσεις προϊόντων ζωικής προελεύσεως.

Το Εργαστήριο διαθέτει παροχή υπηρεσιών τόσο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στη βελτίωση ποιότητας, σε θέματα μελετών διασφάλισης ποιότητας όσο και σε πλήρη αναλυτική κάλυψη η οποία μπορεί να είναι είτε χημική είτε μικροβιολογική σε τρόφιμα, ζωοτροφές και νερά. Επίσης το εργαστήριο εξειδικεύεται στην ανάπτυξη μεθόδων αξιοποίησης βιο-αποβλήτων και στην εξαγωγή φυσικών αντιοξειδωτικών και υλικών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
 
Κώδικες κατάταξης επιστημονικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων της ΓΓΕΤ:
6.1, 6.3, 6.8, 9, 11.2.1, 11.2.2, 11.3.1, 11.10,11.11.1
 

Είναι θεσμοθετημένο; (Ναι/Όχι. Αν Ναι, ΦΕΚ Ίδρυσης:
OXI
Υπηρεσίες
1.                   Πλήρης Μικροβιολογική Ανάλυση τροφίμων, αγροτικών προϊόντων και νερού
2.                   Πλήρης Χημική ανάλυση  νερού
3.                   Αναλύσεις μετάλλων σε τρόφιμα, φυτικούς ιστούς, νερό, ζωοτροφές, έδαφος  με ICP
4.                   Aναλύσεις αιθερίων ελαίων με χρωματογραφία GC-MS-MS
5.                   Aναλύσεις ολικών αφλατοξινών σε ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ζωοτροφές με ELISA
6.                   Aναλύσεις μυκοτοξίνης Μ1 σε γαλακτοκομικά προϊόντα
7.                   Προσδιορισμός ενεργότητας νερού aw σε τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα
8.                   Προσδιορισμός μεθανόλης και αρωματικού προφίλ σε οινοπνευματώδη ποτά με χρωματογραφία GC-MS-MS
9.                   Προσδιορισμός φυτοφαρμάκων με συνδυασμό χρωματογραφίας GC-MS-MS και HPLC-MS-MS
10.                Προσδιορισμός γλυκοζιτών στέβιας με HPLC-MS-MS
11.               Προσδιορισμός προφίλ λιπαρών οξέων σε λιπαρά τρόφιμα με GC-MS-MS
12.                Ανάλυση βασικών συστατικών ζωοτροφών
13.                Ανάλυση υφής τροφίμων
14.                Σχεδιασμός & Ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών για τη βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
15.               Μεταφορά τεχνογνωσίας για καινοτόμες νέες τεχνολογίες για τη βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
16.                Μελέτες για αξιοποίηση αποβλήτων και υποπροϊόντων/παραπροϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
17.                Μελέτες βελτίωσης προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
Μελέτες και Εφαρμογή συστημάτων ISO22000-ISO9001-AGRO-GLOBAL GAP-ISO14001-EMAS  
Δραστηριότητες
1.                   Παραγωγή αντιοξειδωτικών από φυσικές πηγές
2.                   Νανο-τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο των αγροτικών βιομηχανιών και βιομηχανιών τροφίμων
3.                   Εφαρμογές τεχνολογίας μεμβρανών στα τρόφιμα και στην αγροτική βιομηχανία
4.                   Βιομηχανικές ζυμώσεις για παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας
5.                   Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων
6.                   Μηχανικές ιδιότητες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων
7.                   Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για μεταποίηση της αγροτικής παραγωγής με έμφαση σε νέες καλλιέργειες και στις πράσινες τεχνολογίες.
8.                   Παραγωγή προϊόντων μικροβιακών ζυμώσεων (πολυσακχαρίτες, πρωτεΐνες, ένζυμα, αλκοόλη, οργανικά οξέα, κλπ) με χρήση στα τρόφιμα ή άλλες βιομηχανίες.
9.                   Ανάπτυξη καινοτόμων βιοδραστικών, βιολειτουργικών, προβιοτικών τροφίμων
10.               Έλεγχος και βελτίωση μικροβιολογικής ποιότητας, ασφάλειας και διάρκειας ζωής νωπών και επεξεργασμένων τροφίμων με ήπιες, φυσικές, βιολογικές μεθόδους
Βελτιστοποίηση παραγωγής ζυμούμενων τροφίμων και ποτών (γιαούρτι, ξυνόγαλο, τυριά, ζυμούμενα αλλαντικά, ελιές, τουρσιά, μπύρα, κλπ)  
Υποδομές
1.                   Spray dryer-Ξηραντήρας εκνέφωσης με δυνατότητα αντιεκρηκτικής λειτουργίας του οίκου BUCI
2.                   Freeze dryer-Ξηραντήρας ψυχρής εξάχνωσης με λειτουργία στους -110 oC των 2,4 λίτρων
3.                   Freeze dryer-Ξηραντήρας ψυχρής εξάχνωσης με λειτουργία στους -110 oC των 9,6 λίτρων
4.                   Πλήρης πιλοτική εγκατάσταση τεχνολογίας μεμβρανών μικροδιήθησης-υπερδιήθησης–νανοδιήθησης και αντιστρόφου ωσμώσεως όλων των μορφολογιών.
5.                   Δύο αυτόματα συγκροτήματα ζυμωτήρων για μελέτη βιομηχανικών ζυμώσεων σε πιλοτικό μέγεθος
6.                   Συσκευή βιομηχανικής χρωματογραφίας πλήρης με δυνατότητα διαχωρισμού πολλαπλών κλασμάτων βιοδραστικών ουσιών (Preparatory Chromatography Unit) (Πιλοτικό μέγεθος)
7.                   Συσκευή υπερκρίσιμης εκχύλισης με CO2 με δοχεία 500 ml και 2500 ml
8.                   Συσκευή διείσδυσης κενού (Vacuum tumbler) για μαρινάρισμα στερεών τροφίμων.
9.                   Συσκευή προσδιορισμού επικίνδυνων πολικών ενώσεων σε τηγανέλαια με τη μέθοδο της διηλεκτρικής σταθεράς.
10.               Αυτόματη συσκευή προσδιορισμού κοκομετρικής σύστασης υγρών και στερεών δειγμάτων με τεχνολογία Laser
11.               Ξηραντήρας ρευστοστερεάς κλίνης
12.               Αποστακτήρας 150 λίτρων για εξαγωγή αιθερίων ελαίων
13.               Συσκευή παραγωγής υπερκαθαρού νερού με αντίστροφη ώσμωση
14.               Ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης ενεργότητας νερού aw
15.               Πλήρες συγκρότημα οινοποίησης
16.                Εκχυλιστήρας φαρμακευτικών φυτών
17.               Συσκευή αέριας χρωματογραφίας GC-MS-MS
18.               Συσκευή υγρής χρωματογραφίας HPLC-MS-MS
19.               Συσκευή φασματοσκοπίας ατομικής εκπομπής ICP-MS
20.               Πλήρες συγκρότημα φασματοσκοπίας FT-RAMAN-IR-NIR με μικροσκόπιο
21.               Συσκευή ELISA για προσδιορισμό αφλατοξινών/μυκοτοξινών
22.               Ηλεκτρονικό Διαθλασίμετρο
23.               Συσκευή προσδιορισμού μηχανικής συμπεριφοράς τροφίμων τύπου Ζwick-Z010/2,5 kN
24.               Αναλυτής υφήs τροφίμων και αγροτικών προϊόντων FOOD TECHNOLOGY CORP/500 N
25.               Φυγόκεντρος GERBER
26.               Αυτόματη Συσκευή NIR ανάλυσης  κρεατο-σκευασμάτων
27.               Δύο Βιοαντιδραστήρες 15 l αυτοαποστειρώσιμοι και τρείς επωαστικοί αναδευτήρες για μικροβιακές ζυμώσεις
28.               Πέντε επωαστικοί θάλαμοι για καλλιέργεια μικροοργανισμών
29.               Ένας θάλαμος ωρίμανσης, δύο ψυγεία, ένας καταψύκτης
30.               Μία συσκευή Real-Time PCR
31.               Ένα μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης με κάμερα και δυνατότητα image analysis και 12 απλά οπτικά μικροσκόπια
32.               Ένας θάλαμος νηματικής ροής
33.               Ένα αυτόκαυστο 75 l και ένας θάλαμος ξήρανσης/ξηρής αποστείρωσης με αέρα
34.               Δύο φασματοφωτόμετρα
35.               Δύο εργαστηριακοί φυγόκεντροι
36.                Συσκευή Kjeldahl για προσδιορισμό πρωτεϊνών ή/και υγρή εκχύλιση
37.               Μία στήλη παραγωγής απιονισμένου νερού
38.               Μικροεξοπλισμός (ομογενοποιητής stomacher, θολερόμετρο, διαθλασίμετρο, αποστειρωτική λάμπα UV, anaerobic jars, pHμετρα υγρών και στερεών τροφίμων, μετρητής αποικιών, ένας αναλυτικός ζυγός και δύο απλοί ζυγοί, δύο vortex, 10 λύχνοι Bunsen, δύο υδατόλουτρα, κλπ)
Τράπεζα καλλιεργειών παθογόνων και αλλοιογόνων βακτηρίων και μυκήτων και καλλιεργειών εκκίνησης/προστατευτικών καλλιεργειών  

Ερευνητικά έργα (τίτλοι)
1.                   Πρόγραμμα EU –DRIVERS-“SOLVING THE WHEY POLLUTION PROBLEM IN THE REGION OF THESSALY”
2.                   Πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ ΙΙΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟ-ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟ-ΥΛΙΚΩΝ»-Προυπολογισμός : 100000 Ευρώ
3.                   Πρόγραμμα ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Βιομηχανική έρευνα Τεχνικοοικονομικής Αριστοποίησης της κλασικής μεθόδου υδραπόσταξης για παραγωγή ροδελαίου και ροδόνερου από ρόδα της ποικιλίας Rosa Damascena και αναλυτική διερεύνηση της εναλλακτικής καινοτόμου τεχνολογίας υπερκρίσιμης εκχύλισης» -Προϋπολογισμός: 200000 Ευρώ
4.                   Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 20437797-01-000020 “Βελτιστοποίηση Υφής - Διατηρησιμότητας & Γεύσης γλυκισμάτων με βάση τον χαλβά” Εταιρεία :ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    Προϋπολογισμός : 8610 €
5.                    Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 14490487-01-000032 “Εφαρμογή Τεχνολογίας Διείσδυσης μέσω κενού για τη βελτίωση της γεύσης και δημιουργία νέων προϊόντων κατεψυγμένων μαλακίων ” Εταιρεία :ΚΑΛΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΒΑΪΟΣ Προϋπολογισμός : 8610 €
6.                     Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 15370075-01-000034 “Μελέτη Καθαρισμού και Επαναχρησιμοποίησης – Ανακύκλωσης Άλμης Τουρσιών ” Εταιρεία :ΚΕΔΑΠ Α.Ε. Προϋπολογισμός : 8610 €   
7.                      Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 19868038-01-000039 “Μελέτη Υποκατάστασης Θειωδών με Ασκορβικό Οξύ σε Αποφλοιωμένες Πατάτες ” Εταιρεία :Ι. ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΟΣ - Δ. ΝΤΑΝΙΚΑΣ Ο.Ε. Προϋπολογισμός : 8610 € 
8.                       Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 58404368-01-000041 “Ανάπτυξη Ταχείας Μεθόδου Ανάλυσης Επικίνδυνων Μυκοτοξινών σε ξηρούς  καρπούς” Εταιρεία :ΓΕΩΝΑΤΣ Ε.Π.Ε.Ο.-Προυπολογισμός : 8610 € 
9.                       Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 15991593-01-000042 “Ανάπτυξη Μεθόδου Αποχρωματισμού Λιπαρών Οξέων με Βιομηχανική Χρωματογραφία ” Εταιρεία :ΑΛ. ΖΙΑΚΑΣ - ΕΛ. ΖΙΑΚΑ Ο.Ε..-Προϋπολογισμός : 8610 € 
10.                   Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 78471208-01-000046 “Μελέτη Ολικής Αξιοποίησης Αίματος Σφαγείου για Παραγωγή Εδώδιμων Προϊόντων σε Σκόνη ” Εταιρεία Α.ΦΑΣΟΥΛΑΣ-Δ.ΝΤΟΥΦΑΣ Ο.Ε. :-Προϋπολογισμός : 8610 € 
11.                  Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 18902762-01-000088 “Αξιοποίηση Τυρογάλακτος με Ζύμωση για Παραγωγή Αλκοόλης ” Εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΩΤ. ΡΙΖΟΥ Ο.Ε. :-Προϋπολογισμός : 8610 € 
12.                 Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 79148710-01-000106 “ Ανάπτυξη προϊόντων σνακ ζαγορίσιου φύλλου εμπλουτισμένων με βιοδραστικές φυτικές πολυφαινόλες ” Εταιρεία DYNAMIC FOODS Α.Ε. :-Προϋπολογισμός : 8610 € 
13.                Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 38592787-01-000113 “ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΩΝ ΩΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ” Εταιρεία VET HELLAS Α.Ε.Β.Ε.  :-Προϋπολογισμός : 8610 € 
14.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 69206003-01-000050 “Παραγωγή βιοδραστικού παραδοσιακού γιαουρτιού με ενσωμάτωση φυτικών πολυφαινολών ” Εταιρεία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ Ε.Π.Ε.               :-Προϋπολογισμός : 8610 € 
15.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 92518096-01-000141“Παραγωγή Πολυφαινολών Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας από Απόβλητα Ελαιοτριβείων ” Εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε               :Προϋπολογισμός : 8610 € 
16.                Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 19526550-01-000159 “Μελέτη οικολογικής αξιοποίησης τυρογάλακτος για παραγωγή μελισσοτροφής ” Εταιρεία Σ. Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.:Προϋπολογισμός : 8610 € 
17.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 81654331-01-000149 “Ανάπτυξη Τεχνογνωσίας Παραγωγής Αρωματισμένης Ψίχας Αμυγδάλου ” Εταιρεία Θ. & Δ. ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΥΙΟΙ Ο.Ε.: Προϋπολογισμός : 8610 € 
18.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 18189370-01-000098 “Μελέτη της Αξιοποίησης Τυρογάλακτος για Παραγωγή Γαλακτικού Οξέως για Χρήση ως Πρόσθετου Τροφίμων ” Εταιρεία ΕΞΑΡΧΟΣ Α.Ε.: Προϋπολογισμός : 8610 € 
19.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 76236336-04-000013 “Χαρτογράφηση περιεκτικότητας βαρέων μετάλλων στα προϊόντα της εταιρείας Ιωάννης Κάντζος & ΣΙΑ Ο.Ε.” Εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Προϋπολογισμός : 8610 € 
20.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 31281037-01-000097 “Ανάπτυξη Μεθόδου Αξιοποίησης Τυρογάλακτος με Παραγωγή Πολυσακχαρίτη Τζελάνης με Ζύμωση.” Εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΩΤΣΑΣ Α.Β.Ε.Ε..: Προϋπολογισμός : 8610 € 
21.                Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 36807399-01-000094 “Παραγωγή και Ποιοτική Αξιολόγηση Νέων Μαριναρισμένων Προϊόντων Χοιρινού Κρέατος’ Εταιρεία ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. : Προϋπολογισμός : 8610 € 
22.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 72313222-01-000095 “Αξιοποίηση Τυρογάλακτος με Παραγωγή Μονοκυτταρικής Πρωτεΐνης με Ζύμωση’ Εταιρεία Γ. Α. ΝΟΥΣΙΑΣ Ο.Ε.                                               :Προϋπολογισμός : 8610 € 
23.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 18533131-01-000096 “Αξιοποίηση Τυρογάλακτος με Παραγωγή Μέσω Ζυμώσεως Ξανθάνης Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας’’ Εταιρεία: ΧΩΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.                                                :Προϋπολογισμός : 8610 € 
24.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 88279408-01-000122“Μελέτη παραγωγής και ωρίμανσης κεφαλοτυριού από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα’’ Εταιρεία: ΑΦΟΙ Δ. ΑΒΡΑΜΟΥΛΗ Ο.Ε                                                :Προϋπολογισμός : 8610 € 
25.                Κουπόνι Καινοτομίας ΤΙΤΛΟΣ: “Απόκτηση Τεχνογνωσίας στη χρήση προσθέτων για διατήρηση μαλακής υφής σε αρτοποιήματα και τσουρέκια.’ Εταιρεία: ΑΦΟΙ ΟΡΤΟΥΛΙΔΗ Ο.Ε                                                :Προϋπολογισμός : 8610 € 
26.               Μonitoring the quality of farmed fish in West Greece (Πρόγραμμα Αρχιμήδης της ΓΓΕΤ)
27.               Παραγωγή έτοιμων σαλατών και ορεκτικών χωρίς χημικά συντηρητικά, με τη χρήση συνδυασμού παρεμποδιστών (Κουπόνι Καινοτομίας της ΓΓΕΤ).
28.               Μελέτη προβιοτικής/αντιμικροβιακής δράσης προβιοτικού σκευάσματος (toyocerin) στη μικροχλωρίδα του εντέρου εκτρεφόμενων χοίρων (Συνεργασία με την Iσπανική εταιρία Rubinum).
29.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 58520873-01-000125 “ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ’ Εταιρεία: ΣΦΑΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.                                                         :Προϋπολογισμός : 8610 € 
30.               Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 74724662-01-000124 “ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΕΡΙΦΙΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ’’ Εταιρεία: ΔΕΣΠΤΑ Ο.Ε.                                                               :Προϋπολογισμός : 8610 € 
Κουπόνι Καινοτομίας Νο: 55720961-01-000123 “ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΜΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ “ Εταιρεία: ΒΑΚΡΕΛ Α.Ε. :Προϋπολογισμός : 8610 €  
Ερευνητικά αποτελέσματα/προϊόντα (επιγραμματικά)
1.                   50 δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων του εξωτερικού
2.                   8 Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας από τα οποία δύο (2) σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
3.                   Παραγωγή βιοδραστικού γιαουρτιού με πολυφαινόλες ελιάς
4.                   Παραγωγή υγρού αντιοξειδωτικού από φυτικά νερά ελιάς καθώς και νανο-ενθυλακωμένου παραγώγου.
5.                   Παραγωγή βιολογικού φυτοφαρμάκου/ζιζανιοκτόνου από ριγανέλαιο με νανο-ενθυλάκωση
6.                   Παραγωγή αλλαντικών χωρίς xημικά συντηρητικά και πρόσθετα
7.                   Παραγωγή μελισσοτροφής τύπου βανίλιας από τυρόγαλο
  8.                Παραγωγή γάλατος γαϊδούρας σε σκόνη  
Επιστημονικός/οι υπεύθυνος/οι
Ονοματεπώνυμο
email
Τηλέφωνο
Προσωπική Ιστοσελίδα, αν υπάρχει
Δρ Κωνσταντίνος Πετρωτός
Επίκουρος Καθηγητής –Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων
petrotos@fabe.gr
+306944191500
 
 
Λοιπά Πρόσωπα του Εργαστηρίου
Κατηγορία
(Καθηγητής/Αναπληρωτής Καθηγητής/Λέκτορας/Ανώτερος Διεθνής Σύμβουλος/Ανώτερος Ερευνητής/Ερευνητής/Τεχνικός)
Ονοματεπώνυμο
email
Τηλέφωνο
Προσωπική Ιστοσελίδα, αν υπάρχει
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια-Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων
Δρ. Χρυσούλα Παπαϊωάννου
xrpapa@teilar.gr
+306936941730
 
Aναπληρωτής Καθηγητής-Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Δρ. Αθανάσιος Μανούρας
amanouras@teilar.gr
+302441041089
 
Καθηγητής Εφαρμογών-Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης
igiavasis@teilar.gr
+306977455433
 
Αναπληρωτής Καθηγητής- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Δρ. Ιωάννης Βασιλάκογλου
vasilakoglou@teilar.gr
+302410684559
 
Επίκουρος Καθηγητής-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Κωνσταντίνος Χριστοδουλούλης
kchristo@teilar.gr
+302410684280
 
Ερευνητής (Ph.D)
Δρ. Στέφανος Λεοντόπουλος
+302410684524
Ερευνήτρια (ΜSc)
Παρασκευή Μπούκη
par_bouki@yahoo.gr
+306944267688
Ερευνητής (ΜSc)
Πασχάλης Γκουτσίδης
gkoutsidis@teilar.gr
*306977416749
 
Ερευνητής (ΜSc)
Στυλιανός Κόκκας
kokkas@teilar.gr
+306947151615
 
Ερευνητής (BS)
Αλέξανδρος Ντόντος
mantas@fabe.gr
+306947866274
 
Ερευνητής (BS)
Χρήστος Μαντάς
ntontos@fabe.gr
+306977626092
 
Ερευνητής (ΜSc)
Κωνσταντίνος; Γερασόπουλος
gerasop@fabe.gr
+306932368635
 
Ερευνητής (BS)
Γεωργία Πανταζή
pantazi@fabe.gr
+302410684524
 
Ερευνητής (BS)
Κασσάνδρα Φερεντίνου
ferentinou@fabe.gr
+302410684524
 
Ερευνητής (BS)
Φανή Καρκαντά
karkanta@fabe.gr
+302410684524
 
 

Επικοινωνία
Τηλέφωνα Εργαστηρίου:
+30 2410 684524
Emails Εργαστηρίου:
info@fabe.gr
Web Site Εργαστηρίου:
http://www.fabe.gr
Επιστροφή
 
 

Copyright © 2007 TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz