Ύλη εργαστηρίου Οργανικής Χημείας
- Ονοματολογία οργανικών ενώσεων
- Διαλύτες (Χρήση – Ιδιότητες)
- Διαχωρισμός οργανικών ενώσεων με χρωματογραφία TLC
- Προσδιορισμός ισοηλεκτρικού σημείου πρωτεϊνών και παρασκευή καζεΐνης
- Εκχύλιση ουσιών
- Προσδιορισμός οξύτητας στα τρόφιμα και σημασία
- Φασματοφωτομετρία - Προσδιορισμός μήκους κύματος μέγιστης απορρόφησης οργανικών ουσιών
- Διάκριση αλκοολών – φαινολών – οξέων –αιθέρων
- Διάκριση πρωτεϊνών – αμινοξέων
- Διάκριση καρβονυλικών ενώσεων
Ο Διδάσκων
Δρ. Κατσούλης Κώστας |