Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Ανακοινώσεις > Αναλυτική προβολή
 
Κατηγορία:
Ανακοινώσεις του ΤΕΙ

Ημερομηνία:
19/02/2016
Ανακοίνωση:
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016


8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Υποστήριξη: Δήμος Λαρισαίων, Europe Direct, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Erasmus+, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών, Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8», Κινηματ/κή Λέσχη Λάρισας, , Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, Λογοτεχνικό περιοδικό «Θράκα».

Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία


Συνέντευξη τύπου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Κώστας Αγοραστός:
«Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς πάνω στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη» Όλη η Λάρισα ένα απέραντο Σινεμά για το διάστημα 20 – 28 Φεβρουαρίου Για μια ακόμη χρονιά μια ξεχωριστή διοργάνωση πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για το 8ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, σε μια σειρά από χώρους σε όλη την πόλη. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από την «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εθελοντών, ιδιωτών αλλά κυρίως του κοινού. Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες: Το Διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, με προβολές ταινιών από την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα, το Ελληνικό διαγωνιστικό, με ταινίες ελλήνων δημιουργών, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών , τα Αφιερώματα και τα εργαστήρια-σεμινάρια-master class. Όλες οι προβολές και οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ ξεχωριστό αφιέρωμα θα υπάρχει στη μεταναστευτική κρίση, θέμα που απασχολεί την διεθνή κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Τα Victoria cinemas θα είναι και φέτος ο κεντρικός χώρος των προβολών, προβολές όμως θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Χατζηγιάννειο, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μικρό Θέατρο, στο Stage, στο Λίντο, στο Μεταλλουργείο, στο Kaveh Kanes, στο ξενοδοχείο Metropol, αίθουσες οι οποίες διατίθενται για το φεστιβάλ, ώστε να γίνεται πράξη το «όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά». Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίστηκαν τα εξής: Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια προσπάθεια 8 ετών, μεγαλώνει, ενδυναμώνεται αποκτά μεγάλη υπόσταση και ξεφεύγει από τα στενά όρια της Λάρισας. Εδώ το όνειρο συναντά την πραγματικότητα. Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε το θεσμό αυτό με όλες μας τις δυνάμεις γιατί πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πιστεύουμε στον πολιτισμό, την τέχνη, τον κινηματογράφο, που αποτελούν διεξόδους στην σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Όπως είπε και ο φιλόσοφος Γουίλ Ντουράντ: Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς πάνω στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ και πρώτα από όλα τα παιδιά, που αγαπούν αυτό που κάνουν, βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Ακόμα το Δήμο Λαρισαίων που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον των νέων. Το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο που είναι πάντα κοντά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή, το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους χορηγούς. Καλούμε όλους να έρθουν να συμμετέχουν, να απολαύσουν, να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν.

Πάνος Σάπκας αντιδήμαρχος Λαρισαίων:
«Η Λάρισα μπορεί να θεωρηθεί και σαν μια πόλη κινηματογράφου. Μια από τις πιο παλιές κινηματογραφικές λέσχες και τις πιο δραστήριες επαναδραστηριοποιείται πλέον πολύ δυναμικά, ένα μεσογειακό φεστιβάλ 20 χρόνια κοντά, και το διεθνές φεστιβάλ ARTFOOLS, που κλείνει οχτώ χρόνια. Είναι αυτό πλέον που ενώνει όλο το κινηματογραφικό στοιχείο της Λάρισας, και είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι η μεγάλη δύναμη αυτού του φεστιβάλ είναι πάνω από όλα το γεγονός ότι έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες, και αυτή είναι η δύναμη της πόλης. Αυτό προσπαθούμε να στηρίξουμε και η Περιφέρεια και εμείς και όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ. Να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για αυτή την προσπάθεια όλους. Σαν Δήμος στηριζόμαστε πάρα πολύ στο φεστιβάλ καθώς θα μας βοηθήσει στα πλαίσια της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Άντα Σαρτζή πρόεδρος Artfools:
Από την πλευρά όλης της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ θέλω να πω ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και πιστεύω ότι αυτό το φεστιβάλ θα είναι το καλύτερο από όλα. Όταν το σχεδιάζαμε μαζί με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. περιφερειάρχη ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ αλλά η αγάπη μας για το φεστιβάλ γιγάντωνε συνέχεια, δουλεύαμε σκληρά και σήμερα πραγματικά είμαι συγκινημένη για αυτό που βλέπω. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους συνεργάστηκαν για το φεστιβάλ, το δήμο, το ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, τη δημοτική Πινακοθήκη, και όλους τους χορηγούς μας τους ιδιώτες, γιατί πιστεύω ότι η διάχυση ενός φεστιβάλ σε μια πόλη, πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους πολίτες.

Χρύσα Βουλγαράκη διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου:
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ως μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας είναι αρωγός από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ως φεστιβάλ μικρού μήκους και πλέον έχει γίνει διεθνές φεστιβάλ. Το φεστιβάλ είναι ένα μέσο έκφρασης, σχολιασμού και απεικόνισης και της πραγματικότητας. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος τη Νορβηγία. Το φεστιβάλ είναι χώρος ανταλλαγής πολιτισμών, ένωσης των λαών, των γλωσσών, της κουλτούρας. Ιδιαίτερο αφιέρωμα θα γίνει στη μεταναστευτική κρίση η οποία αντί να ενώνει χωρίζει τους λαούς. Θεωρώ ότι αυτό το φεστιβάλ θα έχει μια ιδιαίτερη επιτυχία, έχει ήδη ακουστεί και στο εξωτερικό.

Βελισσαρίου Ευστάθιος αντιπρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας:
«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας κατέχοντας ένα κεντρικό εκπαιδευτικό αλλά και πολιτιστικό ρόλο είναι αρωγός και υποστηρίζει θερμά από τα πρώτα κιόλας βήματα το διεθνές φεστιβάλ Artfools στη Λάρισα καθώς μέσα από τις δράσεις του αναπτύσσονται δυνατότητες αισθητικής καλλιέργειας, κοινωνικής μάθησης, επικοινωνίας και δημιουργικότητας. Συγχαίρουμε όλους όσους εργάζονται και συμβάλλουν στην αξιόλογη πορεία του και είμαστε σίγουροι ότι και το 8ο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Λάρισα θα φέρει χαμόγελα, και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Θα μας συγκινήσει, θα μας παρηγορήσει, θα ανοίξει νέους ορίζοντες προσφέροντας οράματα και δημιουργώντας ταυτόχρονα διαπολιτισμικές γέφυρες.

Χρυσός χορηγός του Φεστιβάλ είναι η WIND.
Ο κος Γιώργος Τσαπρούνης Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς. Απέστειλε χαιρετισμό αναφέροντας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε αρωγοί στη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει κατορθώσει να κερδίσει τις εντυπώσεις των σινεφίλ και όχι μόνο καθώς μετατρέπει κάθε χρόνο τη Θεσσαλική πρωτεύουσα σε κοιτίδα δημιουργικών ιδεών, καλλιτεχνικής αναζήτησης και πολιτισμού. Καλωσορίζουμε τους λάτρεις της 7ης Τέχνης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που για μια ακόμα φορά θα γεμίσουν τις αίθουσες προβολών και θα δώσουν παλμό σε αυτή την κινηματογραφική γιορτή της πόλης. Το νέο 4G δίκτυο της WIND στη Λάρισα θα συντροφεύει όσους παρακολουθήσουν το φεστιβάλ στις πιο όμορφες στιγμές που αξίζει να μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.»

Παρόντες ακόμα στη συνέντευξη τύπου ήταν η αντιπρόεδρος της Δημοτική Πινακοθήκης κα Ψάρρα, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ κ. Τάσος Γούσιος καθώς και οι εθελοντές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.Χορηγοί:Συνημμένα αρχεία:
 
 
Γραφείο Διασύνδεσης
Πως θα μας βρείτε

Παρουσίαση σε video mp4 του TEI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
e-Γραμματεία

facebook twitter
msc
Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών


 GYM
Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

EAP
Υποστήριξη των ΟΣΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 
 

Copyright © 2007 - 2024 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz