Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Ανακοινώσεις > Αναλυτική προβολή
 
Κατηγορία:
Ενημέρωση Φοιτητών

Ημερομηνία:
14/01/2019
Ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 Από την Δευτέρα 7-1-2019 συζητείται στη Βουλή το Σ/Ν για την συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το Σ/Ν καταργείται το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Η κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων είναι απολύτως ακατανόητη και αδικαιολόγητη για τους κάτωθι λόγους:
(α) Έχει τη δεύτερη υψηλότερη βάση εισαγωγής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας (περίπου 14.400), υψηλότερη από αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και άλλων Πανεπιστημίων.
 (β) Έχει τις πλέον σύγχρονες υποδομές, αφού ουσιαστικά από φέτος τέθηκαν σε χρήση οι νέες του εγκαταστάσεις κόστους 7.000.000€.
(γ) Με τις εν εξελίξει κρίσεις καθηγητών, θα έχει 9 μέλη ΔΕΠ που το καθιστά αυτοδύναμο αλλά και λοιπό εξειδικευμένο προσωπικό με συμβάσεις εργασίας.
(δ) Τα ευρωπαϊκά standards προβλέπουν αντίστοιχες σπουδές 240 ECTS, με επιπλέον δυνατότητα μεταπτυχιακού κριτήρια τα οποία πληροί.
(ε) Οι απόφοιτοί του έχουν κατοχυρωμένα  επαγγελματικά δικαιώματα από το 1996, θεσμοθετημένες θέσεις απασχόλησης στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.
(στ) Είναι το ένα από τα 3 αντίστοιχα Τμήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα.
(ζ) Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων εντάχθηκε ως ειδικότητα (κατεύθυνση)στο νεοσύστατο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τα Ιατρικά Εργαστήρια Θεσσαλονίκης βάσει του προσχεδίου που ανακοινώθηκε.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο που να εμποδίζει την διατήρηση του τμήματος έστω με μια διαφορετική μορφή, ως κατεύθυνση σε τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών.
Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων δεν πρέπει να καταργηθεί.
Έγινε αντιπρόταση στον Υπουργό Παιδείας για την Δημιουργία Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών (ή εναλλακτικά: Βιοϊατρικής Τεχνολογίας) στα πρότυπα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και προσεχώς στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Στην ανωτέρω αντιπρόταση υπάρχουν και εναλλακτικές:
  1. (α) Κατεύθυνση «Ιατρικών Εργαστηρίων»  (β) Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Υγεία».
  2. (α) Κατεύθυνση «Ιατρικών Εργαστηρίων» (β) Κατεύθυνση «Ακτινολογικών Εργαστηρίων»
  3. (α) Κατεύθυνση «Τεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων» (β) Κατεύθυνση «Κατεύθυνση Κλινικής Τεχνολογίας» (που θα καλύπτει όλη τη θεραπευτική τεχνολογία)
  4. Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων να γίνει Κατεύθυνση του Τμήματος «Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας» το οποίο να αποκτήσει δύο κατευθύνσεις: (α) Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας και (β) Βιοτεχνολογίας Ιατρικών Εργαστηρίων.
Επί της ανωτέρω αντιπρότασης και των εναλλακτικών τοποθετήθηκαν ομόφωνα υπέρ όλα τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος αλλά και η σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Αντίστοιχη  λύση έχει δοθεί και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η ίδια λύση θα δοθεί και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
  • Γιατί όχι στη Λάρισα;
  • Γιατί εφόσον ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση το τμήμα της Λάρισας να καταργείται;
  • Τι είναι αυτό που εμποδίζει τον Υπουργό Παιδείας να ακολουθήσει το προηγούμενο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;
Στις συνεδριάσεις της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων από τη Δευτέρα 7-1-2019 σχετικά με το Σ/Ν, όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες στήριξαν το δίκαιο του αιτήματος μας για την μη κατάργηση του τμήματος.
Στα πολλά ερωτήματα που δέχθηκε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου αλλά και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαμούρης,  ακούσαμε ότι:
  • το θέμα της ένταξης του τμήματος στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν συζητήθηκε σε κάποια σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • δεν χωράει κάπου διότι το αντικείμενο εξυπηρετείται από τα τμήματα Ιατρικής, Βιοχημείας, Κτηνιατρικής και Γεωπονίας
  • ίσως στο μέλλον μπορεί να συζητηθεί το θέμα σε κάποια συνέλευση μήπως το εντάξουν τότε αναγνωρίζοντας συγχρόνως το πολύ καλό επίπεδο και την αξία του τμήματος
Με το ίδιο σκεπτικό και το αντικείμενο του νέου τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας που θα δημιουργηθεί στην Καρδίτσα καλύπτεται από τα ήδη υπάρχοντα τμήματα Ιατρικής, Βιοχημείας, Κτηνιατρικής και Γεωπονίας, παρόλα αυτά δημιουργείται εκ του μηδενός χωρίς εγκαταστάσεις, προσωπικό πρόγραμμα σπουδών και φοιτητές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για άλλα νέα τμήματα που ιδρύονται. Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων διαθέτει και νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις από το 2018 και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό και φοιτητές και έχει αξιολογηθεί θετικά από την ΑΔΙΠ.
Γιατί λοιπόν να μην έχει συνέχεια στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ;
Δεν γίνεται, σε καιρούς κρίσης, να καταργείται ένα τμήμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου οι απόφοιτοι του βρίσκουν άμεσα εργασία. Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς επιθυμείτε την διατήρηση τμημάτων που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον των πτυχιούχων τους.
Ζητούμε την ύστατη αυτή στιγμή, την μέγιστη στήριξη από μέρους σας στην ολομέλεια ώστε να πιστεί ο Υπουργός και να διατηρήσει το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπως έγινε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όπως θα γίνει και στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Είστε η φωνή μας μέσα στη βουλή. Μην μας εγκαταλείπετε. Μόνο με την βοήθεια σας μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Συνημμένα αρχεία:
 
 
Γραφείο Διασύνδεσης
Πως θα μας βρείτε

Παρουσίαση σε video mp4 του TEI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
e-Γραμματεία

facebook twitter
msc
Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών


 GYM
Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

EAP
Υποστήριξη των ΟΣΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 
 

Copyright © 2007 - 2023 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz